Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mosselen én Nieuwe Haring !

21 juli 2017 @ 10:00 - 22:00

Mosselen & Nieuwe Haring op het menu !
3 dagen lang nemen we een gezonde duik in onze Noordzee ! Kom vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli genieten van de zilte smaak van de zee.
(op=op dus reserveren is gewenst) T.013 5092736

Pannetje mosselen met frites en sausjes 19,50.

Nieuwe haring op toast of Haringsalade 6,50.

En is het ook gezond ? Zeker weten !

Gevonden op ishetgezond.nl :

Haring zit vol omega-3 vetzuren, die een gunstig effecten hebben op het hart en het bloedvatenstelsel. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.
Haring bevat per 100 gram zo’n 16 gram vet, 18 gram proteïne en een flinke dosis vitamines. Er zitten zo’n 222 kcal in 100 gram haring. Dit zijn de vitamines die in haring zitten op een rijtje: Vit.A, Vit.B, Vit.B2, Vit. B6, Vit.B11, Vit.B12, Vit.C. en vooral Vit.D. Regelmatig een haring eten is dus erg gezond.

En hoe zit het met de Nederlandse mosselsoort, zijn deze ook gezond? Wij zetten het op een rijtje!
Mosselen zijn inderdaad gezond om te eten. Ze zitten bomvol eiwitten, de bouwstenen van het lichaam. Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, waarvoor mosselen een goede aanvulling zijn. Daarnaast zitten er in mosselen veel mineralen, vitamines, kalk, jodium en fosfor. De hoeveelheid vet in de mosselen is te verwaarlozen. Een mossel heeft slechts een vetgehalte van zo’n 1%, maar deze soort vet behoort tot de onverzadigde vetzuren waardoor deze ook nog eens niet schadelijk voor mensen is. Ook heeft het geen verhogend effect op het cholesterol-gehalte, iets wat veel mensen denken.

Gegevens

Datum:
21 juli 2017
Tijd:
10:00 - 22:00

0 comments on “Mosselen én Nieuwe Haring !Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 comments on “Mosselen én Nieuwe Haring !Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *